17/12/2019

Persbericht

WerkPlekPlus kanshebber Doemee-award 2019 provincie Overijssel

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een Doemee-award georganiseerd door MEE. 12 december werden de winnaars bekend gemaakt.

WerkPlekPlus
Eén van de kanshebbers was WerkPlekPlus uit Ommen. Dit werkervaringsbedrijf biedt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek. WerkPlekPlus maakt gebruik van de houtwerkplaats, werkruimtes en kantoor van Woningstichting Vechtdal Wonen in Ommen. De mensen komen hier voor dagbesteding, werkervaring of sociale activering. Ze werken in de houtwerkplaats, gaan mee op klussen voor de woningstichting, doen licht tuinonderhoud bij mutatie van huurwoningen. Ook verrichten ze facilitaire werkzaamheden in het gebouw van de woningstichting. WerkPlekPlus is een kleinschalige organisatie die mensen de kans geeft om volwaardig mee te doen in de arbeidsmaatschappij.
Kanshebber voor de stimuleringsprijs en de publieksprijs
Naast WerkPlekPlus kregen nog 9 initiatieven uit de provincie Overijssel een podium op de feestelijke uitreiking. Talento Forza ging er met de stimuleringsprijs ter waarde van €500,- vandoor. Daarnaast kon iedereen via de website van MEE stemmen op zijn of haar favoriete initiatief. In totaal is er 2928 keer gestemd. Shanty & Smartlappenkoor 1 plus 1 is 3 ging met de publieksprijs naar huis.
Gedeelde missie
De feestelijke uitreiking op 12 december vond plaats in het stadion de Vijverberg van Betaald Voetbalclub de Graafschap. Niet alleen de winnaars werden geroemd om hun inzet. Ook WerkPlekPlus en andere kanshebbers kregen erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen.

Hans Martijn Ostendorp, directeur De Graafschap: “Ik ben heel blij dat met de Doemee-award aandacht wordt gevraagd voor de inclusieve samenleving. Want we kunnen niet genoeg voorbeelden krijgen van mensen die stimuleren dat meedoen belangrijk is. Ik hoop dat dit soort mensen en organisaties een voorbeeld durven te zijn voor anderen. Want juist hun voorbeelden en succesverhalen hebben we nodig om andere mensen en organisaties te stimuleren en inspireren.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Jan Hogenkamp
E-mail: jan@werkplekplus.nl
Telefoonnummer 06-18401992